FINLAND 2006

Tanken på å reise til Finland  og Eurowinner fikk jeg ganske tidllig, og da det ble klart at det skulle være JKC spesial samtidig, var det ingen vei utenom; Dit skulle jeg. Rabiesvaksinene var på plass, og prøvesvaret var positivt og kom i god tid. Litt frem og tilbake angående reiserute og reisefølge, ordnet seg også på en super måte!

Jeg dro fra Sparbu på kvelden tirsdag 6.juni, overnattet i Krokom og kjørte så sør for Stockholm, til Josefine Ekman på kennel Isamashiis. Der møtte vi Kelso, Kaminari Halne Wzgórze, som skulle reise sammen med oss. Eikou og Kelso ble venner med en gang! Tidlig torsdag morgen møtte vi opp til båten. Noen plasser foran oss i køen sto Siv Bækken med sin lagotto, Durc. Begge hundene oppførte seg fint på båten og vi sov det meste av dagen.

Vår overnattingsplass i Finland, var hos Tiina Vuorio og kennel Gozzytix. Der møtte jeg igjen gamle kjente; Dairin, Ossi og Tuire. Hos Tiina fikk hundene være ute i hundegård, noe de satte pris på etter å ha vært lenge i bil og på båt. Det ble tidlig opp, både fredag og lørdag. Men veien i Finland er flotte og fartsgrense på 120 passer meg ypperlig! Å reise med båt når man får ha hundene med i cabinen, er en fin måte å reise på.

Lørdag måtte vi reise fra Helsinki kl 1700 for å rekke båten, men vi fikk sett Beste par-finalen og line up for Beste veteran. Jeg fikk også sjansen til å snakke litt med den japanske dommeren Mr Akio Kuroki, som dømte på Hunderfossen i 2003. Han husket at vi hadde møttes og han gratulerte med flotte resultater for Eikou på fredag. Og han gjentok sin invitasjon om å komme til Japan.

Søndag tok vi en god tur i en av Stockholms parker sammen med Ak-inu-bas I-ma-ru Chie-Zou, Harry, som er Eikous bror. De lekte løse sammen, men Eikou var nok ganske trett, så hun ville ikke springe like mye som Harry. Det er fint å kunne møte valpekjøpere når man først er på tur.

Vi returnerte til Sparbu søndag kveld klokken 2030. Og akkurat da var jeg veldig glad for at jeg ikke hadde meldt på til NKK Drammen neste helg! Neste utstilling blir NKK Trondheim, som heldigvis er ganske nærme...

JKCs 7. Spesialutstilling for japanske raser i Europa

Den Japanske kennelklubben stilte med egne dommere for å dømme 4 av de japanske rasene. Det var påmeldt mange hunder. 51 akita, 85 japanese chin, 115 japanske spisshunder og 85 shibaer.

AKITA ble dømt av Mr Yusuke Kawakita, en tidligere AKIHO dommer med 30 års erfaring fra over 300 akitautstillinger! BIR og BIS ble INT Uch SV01 KBHV01 NordV02 Amateraso no Ida-Ten fra Sverige. BIM ble INT Multi Ch EuroW-04-05 Asayake Go Shun'Yuo Kensha fra Spania. 2BHK, BIR veteran og BIS veteran ble  INT Multi Ch Multi W Dairin Go Fukuoka Tokuhisa fra Finland.

Beste junior hannhund ble Goushi Go Yahata Kensha, en veldig pen, men liten, japanimport. Han ble også 3BHK. 

Beste juniortispe ble Ak-inu-bas I-ma-ru Eikou no Hoshi. Det var påmeldt 10 i klassen og bare 3 fikk Excellent. Å få med seg et blått bånd med "First prize - Japan Kennel Club" var det største jeg har vært med på i utstillingsringen. I konkurransen om beste tispe valgte dommeren raskt de 3 første og så vurderte han mellom Eikou og den 3. champion tispen for 4. plassen. Det ble championen som ble nummer 4, siden Eikou var tydelig trett og lei. Men en god erfaring å ta med seg. Nå får vi bare trene mer utholdenhet og konsentrasjon!

Å stå først i en slik klasse var en ubeskrivelig følelse. Jeg reiste med håpet om å få hederlig kritikk, men ble ganske pessimist da jeg så de andre påmeldte i klassen, flere hadde japanske foreldre, en var japansk import... Og der kom jeg med min lille, hjemmelagede hund fra Norge... Og vi var først inn i klassen, og da vi fikk Excellent, ble jeg litt hyper og fikk ikke fulgt så godt med på hva de andre fikk. Jeg var mer opptatt av å få Eikou til å slappe av og samle krefter. Etter hvert skjønte jeg at ikke så mange hadde fått excellent og da ble jeg ganske spent på hvordan det ville gå. Jeg fikk Eikou til å være litt fokusert, selv om hun var mer interessert i en "superhandler" fra Spania som virret rundt i ringen.

Eikous kritikk:
Excellent type. Excellent head expression. Eyes ears correct. Correct bite. Body is well proportioned and well balanced. Back is straight and strong. Front is correct. Forequarter, hind quarter good angulated. Tail is correct. Well balanced and free movement. Excellent coat texture and colour. Excellent character.

2 BTK ble Tamame Go Kotoka Kodamasou, en finsk eid japanimport. 3BTK ble Keiko fra Estland (foreldre er japanske importer) 4BTK ble finske Kaakomäen Daijina, som er datter av Dairin og Tamame (begge japanske importer). Fra Norge stilte også INT Uch NV-00-03 NORDV-00-02 Ichiban's Ah-Ha Chikime no Kintos. Hun fikk "Very good", men ble uplassert i championklassen.

SHIBA ble dømt av Mr Shigeki Fujie. BIR og 4BIS ble NORD Uch SV-01 FINV-03 Explorer's Hiro. BIM ble LUX VDH BELG D Uch Mara-Shimas the Warrior Princess.  N S Uch Ak-inu-bas Shiro Saki fikk excellent og ble 3. beste champion. 2. beste champion var en berømt japansk import som står i USA, Musashi go Soushuu Choumonsou. Excellent gikk også til de norske hundene Honto-no Omamori og Pei Fang Red Baron.

FOR FLERE SHIBA RESULTATER OG BILDER BESØK BENII KEN

Eurowinner show 2006

I det store messesentret gikk rasene i to helt forskjellige haller denne dagen, så jeg fikk ikke sett bedømmelsen av shiba, men EJW hannhund, Takechiyo-Go Enshu Hiroseso, og EW Sayuki del Biagio, hadde burene sine like ved oss. Den shibaen som ble BIR og EW, Sayuki del Biagio, er halvbror til Kitano del Biagio, som bor like ved oss. Kitano er bestefar til vårt siste kull. Jeg fikk snakket med eieren, Elettra fra Italia, og hun tok hunden ut av buret så jeg fikk gått i gjennom han selv. Og han er veldig lik Kitano! N S Uch Ak-inu-bas Shiro Saki fikk også denne dagen Excellent. Honto-no Omamori fikk med seg det finske cert'et og er dermed N FIN Uch! 

Akita ble bedømt av Marija Kavcic fra Slovenia. Dagens første vinnertittel gikk til en junior hannhund fra Polen, Inochi-O Kakeru Haine Wzgorze. Så fikk INT Multi Ch Multi W Dairin Go Fukuoka Tokuhisa sin EuroVeteranWinner tittel. 

Ak-inu-bas I-ma-ru Eikou no Hoshi var igjen først inn i sin klasse og fikk Excellent. Det var flere enn dagen før som fikk excellent, og en ny konkurrent fra Italia var påmeldt. I konkurransen ble vi nr 2 i juniorklassen, mens EuroJW gikk til en japanimport, Koisakura Go Yahata Kensha, som også fikk cert'et. Dermed fikk vi komme inn å konkurrere om reservecert'et, og det vant vi foran vinner av åpen klasse.

Det hadde selvsagt vært moro å ha en tittel med seg hjem, men jeg hadde nok ikke landet på en lang stund i tilfelle. Og så må jeg innrømme at resultatet fra dagen før, med den japanske spesial dommeren, faktisk betyr mer for meg enn en vinnertittel. Litt trist å bli slått av en tispe som ikke fikk Excellent av spesialisten, men slik er det bare ettersom det er ulike dommere som dømmer.

Eikous kritikk:
Nice type. Excellent head& expression. Nicely rounded muzzle. Full, tight lips. Correct dentuition. Excellent eyes & ears. Well developed body of correct proportions. Round bones. Full feet. Excellent movement. Excellent tailcarriage. Nice coat with deep rich colour. Excellent temperament.

BIR og EuroWinner gikk til den veldig meritterte tispen INT Multi Ch EuroW-04-05 Asayake Go Shun'Yuo Kensha fra Spania, en velfortjent seier! Silvia Exposito fra kennel Shun'yuo i Spania hadde en fin helg, ettersom hun eier både Takechiyo-Go Enshu Hiroseso, Asayake Go Shun'Yuo Kensha, Koisakura Go Yahata Kensha og Goushi Go Yahata Kensha. Bilder av hundene finnes hos Shun'Yuo