N S Uch NV-08 -09 Ak-inu-bas I-ma-ru Eikou no Hoshi "Eikou"

Eikou i Finland 2006

Eikou er N S Uch. Det siste norske certet fikk hun på Stange på sin 2 årsdag fra dommer Vincent O' Brien og det svenske certet fikk hun i Gällivare.


På sin første offisielle utstilling, ble Eikou BIM med storcert, på Akitaspesialen for Geir Nordahl Pedersen! Det var utrolig moro å gjøre det så bra på Spesialen i debuten! Bilder og mer om spesialen under "Artikler"


Helgen etter var i Helsinki på JKCs 7. spesial utstilling for Japanske raser i Europa, og der vant hun juniorklassen for akitaspesialisten Mr Yusuke Kawakita! Dagen etter ble hun 2JKK og fikk reserve cert av Marija Kavcic. Mer om turen under "Artikler"

Eikou ble født sist, i Imas siste kull, og helt fra starten var det noe med utstrålingen hennes som vi likte veldig godt! Og så ble hun boende... I Eikou har vi fått mange flotte kvaliteter; Pels, farge, uttrykk og godt gemytt. Her håper vi å ha en tispe vi kan bygge videre på fra Imas linjer. 

Eikou liker å vise seg frem, og debuterte tidlig på valpeshow. Første gang i ringen, med fremmed handler, tok hun dommeren, Per Erik Wallin, med storm fra første sekund og endte opp som BISvalp. Takk til Synnøve Presthaug for utmerket handling. Dagen etter ble det 2.BIG for Frank Christiansen, slått av en elghund... Som valp sjarmerte hun flere dommere og blitt plassert både i gruppe og BIS.
Som voksen har hun også gjort det godt, men Norsk vinner tittel to år på rad...

 

 

Til daglig bruker hun det meste av sin energi på å holde fart i Ima og Rai. Og de to er nok glade for å bytte på å bli utsatt for alle sprell Eikou finner på. Det er mye energi i denne hoppetufsa, så vi deltok på blodsporkurs i Selbu i mai-2006. Sitt første kurs deltok hun på bare 3.5 måned gammel; Handlerkurs med Hugo Quevedo, en profesjonell handler som viser hunder over hele verden. Hugo ble også litt forelsket i Eikou, og var veldig lei seg for at hun ville være for ung til å stille på Hamar 2004.