N S Uch Taihei no Shiroi Taira "Ima"

Høsten 1996 begynte vi å se oss om etter en tispe, fra linjer vi kunne avle på. Etter å ha hørt, og opplevd, hvor lite enkelte oppdrettere bryr seg om de sykdommer og feil som finnes i rasen, ville vi finne en tispe fra linjer som ikke var så "belastet" med de "vanligste" problemene.
 
Ima var en av tre tisper i sitt kull. Hun "valgte" oss ved å ta kontakt med Khan, vår hannhund, da vi var på Dombås for å velge valp. At han var i snilleste laget under Ima's oppvekst, fikk han føling med, rett som det var......  Ima sturet lenge etter at Khan var borte. Hun trøstet seg med Makka, som vi hadde fått like før Khan måtte avlives. 

Ima er en meget åpen og trivelig akita. Hun kan styre sin begeistring for "nærkontakt" med andre hunder, men aksepterer at de er der. Hun går gjerne tur med andre og på utstilling, og er vant med at hun ikke "må hilse" på alle med fire ben. Vi går jo ikke rundt og hilser på alle med to ben vi heller..... Når det gjelder folk, har vi kanskje sosialisert henne for "mye" da hun er "plagsomt" glad i folk.

Ima har hatt valper 5 ganger, og alle gangen har hun tatt seg av valpene på en fin måte. Hun viste også flott morsinstinkt da hun overtok 2 valper fra Zumi. -Og hun har også lyst til å ordne opp når andres valper "gråter". Hun har vært en god avlshund for oss. Hun er nå pensjonist, etter å ha født sitt siste, og største, kull 28. april 2005. 7 valper ble født på 4 timer, ikke verst for en "gammel kjerring"!!

Ima har flere ganger vært "Årets avlstispe" i NAK.

Ima har aldri vært særlig glad i å gå i ringen, hun har stort sett daffet litt rundt. Derfor er det moro at hun nå, som veteran, og i små doser, viser litt mer engasjement i ringen. På Shibaspesialen i 2004, startet dommeren sin muntlige kritikk slik "7,5 måneder gammel veteran..." etter å ha fått solbrillene sine vasket...
                  

8. august 2004 debuterte Ima i Klubbmesterskap i lydighet i AIS. Med langline, riktignok, men moro å se at hun husker noe av det hun lærte for LENGE siden. Vi har ikke trent lydighet på 5 år, så det er håp! Dommeren ga 7 i helhetsinntrykk fordi det er potensiale i hunden...