N S Uch NV-00 NVV-11 Soldoggen's Chimpira "Makka" BIS valp 4 måneder gammel                                      BIM veteran SNK 2008 godt 10 år gammelMakka er vår første shiba. Hun reiste i 12 timer med bil, båt, buss og fly (Hun ble tilbudt jobb som maskot for Braathen, fristende, men  vi takket nei) før hun møtte Khan og Ima. Frøkna satte seg i respekt med et kraftig hyl hver gang de andre kom nærmere enn en  meter. Men det tok ikke lang tid før hun var trygg på de store akitaene, for hun er jo minst like stor som dem, om enn ikke større, i hodet sitt.

Som valp fikk hun kallenavnet "Turbo", for med den energien og farten hun hadde, fikk Akitaene problem med å følge tempoet. Alternativet var å legge seg på henne, men da ble hun så sint at hun holdt på å sprekke, som en illsint lemen..... I dag er hun en voksen dame som har "litt" mer verdighet -men av og til slår fortsatt turboen inn...


Ellers er Makka venn med de fleste, og legger seg gjerne for å fortelle andre at hun er bare søt og snill. Jo større hunder, jo bedre, virker det som... Hun er også flink med små valper, selv om hun synes de er litt ekle.


Makka har utstråling og personlighet, og det gjør at folk liker henne. Likevel var det helt uventet å bli Norsk vinner 2000. Det var en følelse av uvirkelighet over situasjonen, men alle gratulasjonene måtte jo bety at det var sant..... Vi er også veldig stolte av at Makka fikk "Excellent" av en Japansk dommer på  Nippo-spesialen i Sverige i 2003. ( I Japan avler de kun på Excellente hunder) På Japanspesialen 2003 fikk hun også 2 Hederspriser som avlsdyr, med flotte kritikker både fra Marianne Holmli, Norge og fra Mr Akio Kuroki fra Japan. Hennes beste "resultat" er BIS Avlsklasse ved NKK Fredrikstad i 2003. Det var en stor opplevelse!


Norsk vinner 2000

 


Makka har hatt flere kull. Fra kullet med Innisfree Enterprise (Wappie), har vi beholdt en rød tispe. Vi har også tatt tilbake hannen i dette kullet. I 2005 ble det to hanner og en tispe. Tispen flyttet til Stig og Wenche, som har ønsket seg Makka-valp siden de traff Makka for første gang. Endelig passet det! 

Vi har beholdt tispen fra kullet født 12. januar 2007. Makka har vært en god avlstispe for oss og vi håper å føre hennes linjer videre i vår kennel.

 

Makka ble 7 år i februar 2005, og har dukket opp som veteran på mange utstillinger rundt omkring! 2008 ble et høydepunkt i Makka utstillingskarriere: Beste veterantispe med Excellent på Shiba-no-Kais circuitshow 2008 (105 påmeldte), 2 x BISveteran på Japanspesialen 2008, 2BTK NKK Hamar 2008 (10,5 år gammel)

 Veterankarrieren toppet med Norsk veteranvinnertittel i 2011


På Bjerke -06 fikk vi tatt et bilde av 3 generasjoner shiba, med Makka som utgangspunkt. På bildet er Makka, Lilo og Kiri. Det finnes bilder av Makkas barn, barnebarn og oldebarn i Galleriet.