N Uch Toshiko's Griz-Ke Hazumi Ut På Tur "Zumi"

Hazumi betyr "impuls" og Geir falt totalt for henne under et kaffebesøk hos Toshiko's kennel på tur til Narvik i -99. Man skal  ikke kjøpe hund på impuls, men vi kunne ikke glemme henne. Så vi måtte  bare ta henne med oss da vi kjørte hjem.

Møte med resten av flokken gikk uten  problem og det skyldes nok at hun vokste opp i en flokk med andre hunder og var preget og sosialisert av dem. En slik oppvekst gjør alt mye lettere senere.

Zumi er en enkel hund å eie, snill og trivelig til folk. Hun er særlig begeistret for malamuter.. Når vi får besøk vil hun å helst sitte i fanget, til nød helt inntil kneet og få MASSE kos.

I utstillingsringen er hun kvikk og oppmerksom. Noe den japanske dommeren på Akitaspesialen i 2000 satte stor pris på. Han hadde en dropseske han ristet foran hundene for å se oppmerksomheten deres.... Zumi prøvde flere ganger å snappe den, noe dommeren syntes var så moro at han måtte prøve flere ganger...

Zumi er en snapper! Hun kan godt sitte ved siden av deg mens du spiser, og virke helt uskyldig, men plutselig snapper hun maten/snacket mellom fingrene dine, før du rekker å få de til munnen.. Man bør også passe på fingertuppene hvis hun får gode go'biter.


Zumi ble paret med Bomun og Sansai, men fikk bare 3 valper etter seg. Hun sterilisert og er en frisk og rask pensjonist som har beholdt sitt gode humør!